miercuri, martie 04, 2009

Telefoanele mobile: o necesitate sau un trend?

Imaginea e luata de aici.


În intersecţii, la semafor, la volan, acasă, în parc, în restaurant, în pat, la masă, pe wc, în metrou, peste tot vezi oameni cu telefoanele mobile la ureche vorbind. Se pare că într-adevăr trăim în era comunicării. Acum însă se pune întrebarea: avem nevoie de acest gen de comunicare?

Mulţi ar răspunde că da. Avem nevoie să ţinem legătura cu prietenii noştri, familia noastră. Psihologii însă au altă părere. Ei susţin că utilizarea comunicării doar la nivel auditiv, excluzând relaţionarea vizuală a celui cu care dialoghezi poate avea efecte secundare cum ar fi: izolarea, introspecţia, tendinţe mitomane cât şi scăderea afectivităţii şi aprecierii faţă de celelalte fiinţe umane. Ştim cu toţii că nouăzeci la sută din comunicare este non-verbală. Utilizarea extinsă a comunicării prin intermediul telefoanelor mobile duce la atrofierea capacităţii de comunicare.

Telefoanele mobile au apărut din necesitatea de comunicare a oamenilor. Dacă se pierde comunicarea în sine, atunci dispare şi necesitatea; fără esenţă rămâne doar forma: trendul.

Câte din apelurile pe care le facem sunt din necesitate şi câte sunt doar pentru că avem telefon mobil?

Cât de mare e nevoia de a avea un telefon mobil cu care să poţi suna pe cineva sau cu care să faci poze şi să filmezi sau să te conectezi la internet?

Putem observa că telefoanele mobile care erau la modă anul trecut, acum sunt pe cale de dispariţie, sunt depăşite.

Concluzia e una simplă. Mai mult decât o necesitate, telefoanele mobile au devenit o modă în sine.



n.a.: acest post este sponsorizat



1 comentarii:

Anonim spunea...

sa stii ca telefoanele mobile sunt mai utile acum ca niciodata pentru ca acum omul este mai ocupat ca niciodata si nu are timp sa comunice sau sa tina legatura cu cineva sau pur si simplu sa anunte pe cineva ceva etc, fara telefon.