luni, decembrie 07, 2009

7 lucruri de care mă tem

1.       Mă tem să nu mor în somn. În mod ironic sau paradoxal, cum vreţi voi, o moarte violent, un accident de maşină, o bătaie, un glonţ, aceste lucruri nu mă sperie, la fel cum nu mă sperie viaţa de apoi – sunt asigurat . Cu toate că e o moarte de dorit, fără dureri, mă tem să mor în somn. Atunci nu mai ai ocazia să zici la revedere, să încerci să faci ceva sau cel puţin să admire ultimul spectacol al lumii.

2.       Mă tem că ceea ce scriu poate lua forma realităţii.

3.       Mă tem să nu orbesc. Nu mă tem de orbire. Ci să nu orbesc.

4.       Mă tem să nu rămân mediocru.

5.       Mă tem să fiu singur într-o biserică, noaptea. Sau de spaţiile atât de întunecate şi lipsite de zgomot încât ceea ce vezi nu mai e întunericul, nici negrul, e nimicul şi ceea ce auzi e doar mintea ta.

6.       Mă tem şi sunt scârbit de mulţimile de insecte. Nu mi-e frică de păianjeni, sau de albine sau de gângănii scârboase ce se târăsc pe sub pietre, sau de omizi, ci de colonii de insecte. Am vise în care se urcă pe mine tot felul de insecte ieşite din maţele pământului. Asta îmi aduce aminte de o metodă de tortură din 1984, romanul lui Orwell, în care victima este pusă faţă în faţă cu cea mai mare frică a lui.

7.       Mă tem de respingere. Nu sunt sigur pe capacităţile şi abilităţile mele şi caut mereu confirmare din partea celor din jur. (La concluzia asta am ajuns mulţumită câtorva cursuri de psihologie şi autoanaliză)

 

p.s. Aceste temeri sunt scrise într-o ordine aleatorie. Nici una din ele nu este mai puternică decât alta şi nu sunt constante. Dacă mă tem de exemplu să nu mor în somn, nu înseamnă că nu dorm, sau dacă mă tem de mulţimile de insecte nu înseamnă că nu ma pot uita la o colonie de furnici sau nu pot urmări un film de groază în care insectele acaparează pământul. 

Voi ce fobii aveti??

6 comentarii:

Anca spunea...

interesanta lista :))

M. spunea...

terifianta de-a dreptul :))
tu nu ai fobii? :D

NicuMeister spunea...

Va invit sa cititi un articol despre hip hop in muzica crestina
http://meisternik.wordpress.com/2009/12/09/muzica-crestina-hip-hop/

Anca spunea...

Ba da, dar ma tem sa le spun .

black spunea...

Cateva temeri se regasesc si in lista mea, dar as adauga una "noua": teama de durerea fizica. Nu pot sa explic mai multe, nu stiu de ce - poate nu imi gasesc acum cuvintele necesare. Cert este ca am oroare de chinuri fizice ( mai citeam cum obisnuiau amerindienii sa ii supuna pe unii sau pe altii la "cazne" brrrrr, si ca sa arate cat de curajosi sunt, nu era indicat ca ei sa urle ), dar culmea, cand sunt ranita, incerc sa`mi antrenez creierul sa ma ajute sa trec cat mai repede peste. Apropo, stiai ca exista frica de barbi ? :)) De fapt, exista tot felul de frici:
http://phobialist.com/

black spunea...

Frici *
uitasem de html, sorry