marți, mai 27, 2008

Anti-campanie electorala

Anti-campanie electorală

NU pot să cred asta! Trebuia să iau atitudine mai devreme, nu acum pe când toată nebunia asta electorală e pe terminate. Poate am decis să scriu acum pentru că acum au reuşit să mă termine, afişele cât un bloc cu patru etaje, maşinile Volkswagen Transit cu megafoane prin care răsună fie imnul naţional, fie vreo bucată de muzică populară, pliantele din poştă, tipele de la intersecţii care ţin blocată trecerea de pietoni până se face verde, cu nişte bannere lungi cât latul străzi. Dacă vrei să treci pe roşu ce faci? Parcă ai fi la 110 metri treceri de pietoni cu bannere în loc de garduri. Oricum acestea sunt detalii… cel mai jignitor lucru pentru mine ca şi băimărean este campania lui Corin Cherecheş. Mi se pare o insultă la adresa oricărui locuitor al Băii Mari. “De ce trăim în Baia mică? Haideţi să facem Baia Mare!”.

Noi Nu trăim în baia mică, trăim în Baia Mare! BAIA MARE!!! Nu înţeleg cine a putut să născocească o astfel de campanie electorală. Multe din criticile aduse vechii primării sunt desfiinţate în timp ce vorbim: locuri de joacă pentru copii, spaţii verzi, mai multe parcări. Baia Mare e cu susul în jos. Peste tot vezi oameni scoţând bordure, plantând copaci, pavând părculeţe… ce-i drept e şi asta o campanie electorală. Se reface Săsarul! Vă vine să credeţi? Mai trebuie purificat şi aruncat în el vreo doi trei peşti şi o să pescuim în el. (Da ştiu… vise).

Să trecem la punctual doi de pe ordinea de zi… pliantul cu Baia Moare. Pliant ce face parte din aceeaşi campanie mirifică a domnului Corin Cherecheş. Dacă priveşti pliantul pe prima copertă vezi centrul de comunicaţii cu extratereştri, adică blocul de pe strada Melodiei în care majoritatea locatarilor au antenă Digi TV. Apoi vei vedea că toate imaginile (restul de 4 sau 5) pe care îşi bazează Corin campania se găsesc în imediata vecinătate a acelui bloc, strada Melodiei, şi Craica fiind toată Baia Mare pentru el. Cred că ar mai trebui să iasă din casă. Şi nu cred că ironia la adresa campaniei lui Cristian Anghel o să îi aducă vreun plus de voturi: o imagine a străzii ce face legătură între Melodiei şi Rapsodiei, inundată cu motto-ul, deja bine cunoscut pentru orice băimărean ce la văzut pe Anghel de înălţimea unui bloc cu 4 etaje, “Aceasta este Calea”. Ce să zic… o campanie a domnului Cherecheş de toată frumuseţea. Aşa că să recapitulăm:
insultă onoarea oricărui cetăţean al oraşului Baia Mare, apoi reduce Baia Mare la o suprafaţa de 2 străzi şi un râu de acumulare (Craica), şi aduce şi ironii la adresa celui ce este încă la putere.

Nu mai am nimic de zis, decât că îmi pare rău că văd şi aud insulta aceasta în fiecare zi. Sunt deplin afectat în onoarea mea de familist, adică Băimărean.

P.S.: frumoasă tactică are Cristian Anghel… întoarce oraşul pe dos, omul vede şi zice: uite câte face pentru oraş Anghel: îl votez. Dacă nu zice nimic şi nu iese Anghel cel puţin a întors oraşul cu susul în jos şi cei ce-i urmează trebuie să termine ce a început.

1 comentarii:

Anonim spunea...

lol