luni, decembrie 22, 2008

suntem paraziti

Oamenii sunt tot un fel de paraziţi, dar cu un aspect mai plăcut decât paraziţii înşişi (cel puţin unii), şi nu felul acela de paraziţi care îţi beau tot sângele şi toată energia pe care tu ai câştigat-o prin muncă s(z)ilnică sau cel puţin nu la genul acesta de paraziţi vreau să mă refer.

Conversating with myself: nu ţi se pare că ai spus de prea multe ori cuvântul parazit în doar 4 rânduri? Ţi se pare? Da. E evident? Da.

Omul este un parazit sentimental (nu doar social). Sau mai bine spus, un semiparazit. De genul în care am învăţat, cândva de mult, în liceu, la biologie, când ne vorbea proful despre ciuperci. Eu stau pe spatele tău, te chinui puţin, îşi fur mâncarea da în schimb te apăr împuţind totul în jur. Nici nu ştiu dacă există astefel de paraziţii. Legat de subiectul acesta îmi vine în cap cuvântul micelii. Nu pot să fac conexiunea, dar în fine. Să revenim.

Aşa că noi ne agăţăm de sufletele celorlalţi împovărându-i cu gândurile, idioţeniile, mofturile, prostiile noastre şi din când în când lăsăm victima parazitată să ne facă acelaşi lucru nouă. Uite, du-mă în spate, iar eu pe lângă faptul că te protejez în cazul în care eşti atacat din spate pot să văd mai departe şi să îţi spun ce urmează. Asta binenţeles în cazul în care tu îmi suporţi aberaţiile.
În termeni biologicii se numeşte simbioză. În termeni sentimentali se numeşte dragoste.

Binenţeles că implicaţiile sunt mult mai adânci şi mult mai ramificate. Acesta este doar scheletul intern care stă la baza trocului de sentimente. Nu suntem, noi oamenii sau semiparaziţii sentimentali, nişte creaturi interesante? Nu toţi oamenii posedă această capacitate semiparazitară. Unii sunt doar paraziţi, iar alţii parazitaţi.

Unde vreau să ajung cu toată această vorbărie? Nicăieri. Vreau doar să fiu un parazit iubit, care se desfată de atenţia şi grija celuilalt, la rândul său oferind protecţie şi siguranţă într-o lume pseudo-liniştită, cuprinsă de furtuna crizei macroeconomice mondiale, de viscolele prostiei din forurile înalte, de frustrarea timpului prea scurt şi a viitorul pământesc indecis.

Conversating with myself: mă, pe tine iar te-a lovit damblaua, ce ţî baiu? Nu ştiu, cred că mi-i somn. Leneş şi chiabur ce eşti tu – auzi la el îi e somn. Mă tu eşti bolund după fata aia – asta ţî problema. Şi amu vrei să te dai mare intelectual şi gânditor...

Crăciun fericit de pe acum tuturor.

12 comentarii:

Alexandra Cota spunea...

That is saddest comaparison to love i've ever heard/read :D
get yourself together and show the girl how you feel daca e pana acolo si daca asta va opri ropotul asta de ganduri singuratice si suferinde de un acut complex de superioritate.
Craciun Fericiiiit!

M. spunea...

:)))) nu e ropoy de ganduri singuratice si nu sunt singur :)))))

cat despre un acut complex de superioritate... tot ce e posibil, dar si complexul ca si miturile si legendele are o samanta de adevar.

multumesc... un craciun la fel de fericit. :)

ps.: chiar pare trist? mie mi se pare amuzant :D

Alexandra Cota spunea...

gandurile erau solitare, nu persoana ta.

p.s.: serios...sa compari iubirea cu parazitarea persoanei de langa tine? does that sound fair to you?:)

M. spunea...

raspuns la ps:

binenteles. doar si ea ma paraziteaza pe mine. Dar eu cred ca tu iei parazitarea aceasta ca ceva rau, pe cand colo este o binecuvantata simbioza, o perfecta traiere in armonie. cuvantul parazit are o conotatie negativa, de aceea iti lasa impresia aceasta de lipsa de "fair-play", insa ai cuvantul meu ca in contextul textului de fata cuvantul acesta ar trebui sa aibe o conotatie mai mult decat pozitiva. :D

Alexandra Cota spunea...

So try going to her and saying: Craciun Fericit, parazita mea!

I understand what you're saying :p E o contradictie aici...nu poti sa spui ca parazitarea e o binecuvantata simbioza...pentru ca nu e :) e ca si cum ai spune ca negrul e alb, sau iarna e vara. Iubirea e simbioza, da...daca vrei tu sa simplifici si sa aduci in planul eterofizicului ceva ce tine de corpul spiritual.

In definitiv sper ca n-ai luat ce-am spus, prea ofensiv. Ma gaseam si eu sa comentez ceva, i don't really disagree :p dar era o idee cu substanta asa ca m-am introdus.

M. spunea...

multumesc de incurajare :))

nu m-am simtit deloc ofensat.

alaturarea a doua contraste se numeste oximoron. cam asta este intreaga idee a textului.

un craciun fericit in continuare si un an nou si mai fericit

Alexandra Cota spunea...

n-as fi vrut sa mai intervin, dar intamplator sau nu ai dat peste un personaj care mai poseda niste cunostinte in what you may believe to be "fancy lit terminology".

N-am vazut oximoronul...poate eu sunt slab vazatoare in perioada asta tumultoasa si festiva, poate chiar nu prea exista. Ai realizat o comparatie fatisa, de fapt. Sau cel putin asa ti-a iesit.

Sarbatori Fericite in continuare! May the New Year bring you inspiration, clarity and vision!

Anonim spunea...

taceti mă' că oximoronul există. L-am văzut io! ..fugea cu un parazit in spate...;))

Anonim spunea...

;)) chiar ca e amuzant.

Anonim spunea...

"Legat de subiectul acesta îmi vine în cap cuvântul micelii. Nu pot să fac conexiunea, dar în fine. Să revenim."

Sa te-ajut eu sa faci legatura - miceliu este totalitatea celulelor cu mai multi nuclei (hife) care formeaza corpul ciupercii.

Imi place ideea textului tau, dar m-ai blocat cu "micelii". E fix ca nuca-n perete. :))

Anonim spunea...

"Legat de subiectul acesta îmi vine în cap cuvântul micelii. Nu pot să fac conexiunea, dar în fine. Să revenim."

Sa te-ajut eu sa faci legatura - miceliul reprezinta totalitatea celulelor cu mai multi nuclei (hife) care formeaza corpul ciupercii.

Imi place ideea textului tau, dar m-ai blocat cu "micelii". E fix ca nuca-n perete. :))

M. spunea...

:)) ma bucur ca ti-a placut. si faza cu miceliile e exact cum ai zis tu... ca nuca-n perete. pur si simplu mi-a venit in minte cand vorbeam de paraziti. dar totusi exista o legatura. ciupercile au un fel de paraziti si ciupercile au si micelii :D