sâmbătă, august 29, 2009

continuarea unui fragment

cu mult timp in urma, poate chiar un an de zile, am postat un fragment aici pe blog legat de prosti, fragment la care am primit un feedback interesant.
pentru ca am dat peste continuarea fragmentului care e mai lunga am sa mai postez inca o parte aici.
astept reactii...


Revin şi repet, până vă intră tuturor în cap şi vă rămâne acolo, faptul că trăim, respirăm, mâncăm şi ne îmbătăm cu prostie. Şi pe deasupra ne şi place. Nu există genii, oameni superiori sau speciali, oameni înţelepţi – nu există aşa ceva. Există doar oameni mai puţin sau mai mult proşti. Femei, bărbaţi, bătrâni, copii, tineri – ucid, nasc, torturează, îngroapă, oferă plăceri, extaz, împliniri superficiale, violează, se roagă, predică, se spovedesc, se căsătoresc, îşi fac operaţii estetice, liposucţie, implanturi de silicon în buze, sâni, fese, îşi înlocuiesc sinapsele neuronale cu limfă şi silicon. Proşti.

Proşti care cred în efectul de piramidă, în efectul de seră, care cred că viaţa merită trăită cu orice preţ, că scopul lor e să se masturbeze, să facă sex cu fiecare persoană pe care o întâlnesc, ce cred că viaţa e plăcere, un film vulgar în care totul se rezumă la dorinţele tale, fanteziile tale, obsesiile, pasiunile, frustrările tale; ce cred că împlinirea se găseşte în plăcere aşa că abuzează de tot, de votcă, de rom, de ţuică de mere, pere, prune, corcoduşe, mălai, de bere, de gin, de brandy, de whisky, de vin roşu, de corpul unei femei ce peste 3 ani şi două naşteri atunci când o priveşti te înfăşoară nostalgia după ceea ce a fost când ai văzut-o pentru prima dată, întinzând haine pe balcon, la etajul unu, în blocul de vis-à-vis. Proşti cu bani, vile luxoase, paturi duble din lemn de mahon în toate cele patru dormitoare de la etaj, cu hamac în grădina de palmieri din spatele “mansion-ului”. Proşti ce încă cred în vise, tarot, ghicit în zaţ, cafea, palme, intuiţie, al şaselea simţ, astrologie, orgie, purificarea sufletului prin pedepsirea trupului; proşti ce cred în prieteni de ocazie, în comunicare ca soluţie a problemelor, în necredinţă, în rugăciuni uşoare, în tipare, canoane, dogme, forme de prost gust.

Când fiinţele cu-ochi-peste-tot privesc spre colţul acesta de univers şi îşi mijesc ochii ca să vadă după curba spre dreapta a Căii Lactee o planetă albastră populată de nişte fiinţe insipide, ignorante, revoltate, arogante, tupeiste, insemnificative, egoiste, ce mereu au glume proaste, perversităţi, atrocităţi, crime, masacre, holocausturi, în program, zic şi ele ca englezul: They are stupid. Addled. Bird-headed. Bone-headed. Bovine. Brainless. Clueless. Cretinous. Dense. Dim. Doltish. Dopey. Drippy. Dull. Dumb. Empty-headed. Feather-brained. Feeble-minded. Foolish. Garmless. Half-witted. Idiotic. Imbecilic. Ignorant. Imperceptive. Ineducable. Lacking. Lumpish. Mindless. Moronic. Naïve. Obtuze. Puerile. Simple. Simple-minded. Slow. Slow-witted. Subnormal. Thick. Thick-headed. Thick-skulled. Thick-witted. Unintelligent. Unthinking. Unwise. Vacous. Void. Witless. Şi îşi închid toţi ochii sătui de atâta prostie.



0 comentarii: