luni, noiembrie 23, 2009

alegeri diverse

Ar fi trebuit sa va zic azi cate ceva despre Eseuri de indragostit de Alain de Botton, dar sunt prea lenes sa reiau cartea si sa va dau cateva citate. Dar pot sa va spun ca merita citita din simplul motiv ca autorul reuseste sa disece chiar si cele mai diafane momente dintr-o relatie scotand in evidenta uneori ridicolul, alteori nebunia si alteori ignoranta.

Dar nu am sa va vorbesc despre carte ci vreau sa va pun in fata doua reclame fictive pentru Imax. Vreau sa imi spuneti care vi se pare ca fiind cea mai buna si care v-ar atrage atentia asupra ei, care dintre cele doua v-ar motiva sa mergeti la Imax. Amandoua? Nici una dintre ele?


Clip1:

Personaje:

Doi tineri în jur de 20-25 de ani îmbrăcaţi casual

Două tinere, 20-25 de ani, atrăgătoare, îmbrăcate casual.

Alţii spectator în cinema, majoritatea tineri.

Un bărbat peste treizeci de ani, îmbrăcat la costum negru, cu o mitralieră în mână în elicopter.

Încă un bărbat peste treizeci de ani, pilot de elicopter.

Scena 1 – interior cinema Imax. Cinematograful e plin. Camera urmăreşte de la distanţă un grup de patru tineri care au întârziat şi intră pe întuneric luminaţi doar de ecran. Ridică două-trei persoane şi se aşează la locurile lor. Sunt două fete şi doi băieţi, poziţionaţi băiat, fată, fată, băiat. Camera trece prin faţa fiecăruia de la stânga la dreapta. Primul băiat1 bea suc cu ochelarii speciali pe ochi, fata1 mănâncă pop-corn purtând ochelarii speciali pe ochi, fata2 se uită atentă spre cameră punându-şi ochelarii speciali pe ochi, băiat2 se uită când înspre cameră, când cu coada ochiului pe fata de lângă el. Apoi prim-plan pe fata2 şi băiat2 al cărui chip exprimă emoţie, dorinţă, sentimente, pentru fata de lângă el şi înainte să îşi pună ochelarii pe ochi se mai uită o dată spre fata2. Zoom pe ochelari şi în reflexie se vede o explozie şi trei oameni care fug.

Scena 2 - Cadrul se îndepărtează şi în imagine pot fi văzuţi cei patru tineri pe acoperişul unui bloc. Băiat2 făcându-le semn celorlalţi trei să fugă şi să se adăpostească elicopeterul care se vede în ridicându-se de după bloc, în spatele lor. Fata1 şi băiat1 aproape ajung în locul unde se află băiat2 lângă intrarea în bloc când fata2 cade, iar băiatul2 se duce să o ajute. El vine lângă ea, vânt şi zgomot puternic. Prim-plan pe elicopter care face manevră de întoarcere cu mitraliera spre ei. Prim-plan pe cei doi. Baiat2 o ridică şi ea îl priveşte cu recunoştinţă şi încep să fugă urmăriţi de gloanţe. Îi ajung pe ceilalţi doi şi scapă intrând în scara blocului.

Scena3: Următorul cadru îi arată pe tineri ieşind printre mulţi alţi oameni, soţi cu soţiile lor, bărbaţi, femei, bunici cu nepoţi, oameni îmbrăcaţi la costum sau casual, în blugi şi geacă. Cu fulare, umbrele unii dintre ei, etc. Camera se apropie de cei patru iar fata2 îl ţine pe băiat2 de braţ privindu-l cu aceeaşi ochi recunoscători. Lucrul interesant care se mai poate observa e că toate femeile îşi privesc soţii, iubiţii, prietenii cu aceeaşi privire plină de recunoştinţă. Camera se ridică încet cuprinzând şi intrarea în Cinema City Cotroceni. Apoi ecranul se face treptat negru, (fade in to black) şi apare sigla Cinema City Cotroceni şi sloganul.


Clip 2

Cadru, intrarea în Cinema, lume multă în coloană. Zoom in pe cumpărătorul de la casa de bilete. Cadru pe mâinile lui care i-au biletul. Cadru general care îl cuprinde în întregime pe personaj urmărindu-l cum intră în cinematograf. Apoi camera îl urmăreşte până se aşează. Cadru din faţă îl arată pe personaj mâncând popcorn. Următorul cadru îl arată pe tip ieşind şi cumpărând încă un bilet. Alt cadru, tipul râde în fotoliul din cinema, având faţa luminată doar de ecranul la care priveşte. Alt cadru tipul vine în fugă, se bagă în faţă şi îşi cumpără bilet, alt cadru, pe locul lui el oftează, empatizează în mod evident cu cei din film, zâmbeşte un zâmbet trist. Cadrul următor, el fuge din nou la casa de bilete. Camera se depărtează şi se ridică păstrând în centru cinematograful cu casa de bilete. Timpul accelerează, iar tipul tot intră şi iese, îşi cumpără bilet, în spatele lui alergând o mulţime de oameni, şi ei intrând şi ieşind, soarele apune, noapte, soarele răsare, soarele iar apune, fade to black, apare pe ecran sigla City Cinema Cotroceni şi sloganul.

 



0 comentarii: