joi, martie 13, 2008

Dushul, alocatia si poshtashul

Cea mai recentă statistică din 1932, spune că 73,86 % dintre bărbaţi şi 90,98 % dintre femei cântă în baie, în timp ce fac dush. Poate vă întrebaţi de ce am săpat după această statistică derizorie. Păi îmi trebuia o introducere, un ceva, o chestie de început de care să leg ceea ce i s-a întâmplat C… Era cât p-aci să îi spun numele. Pentru că nu vrea să fie identificată o să îi spun “Cumnata”.

Cumnata mea a trecut printr-o experienţă terifiantă, pentru ea. Într-o zi (cred că azi) vine liniştită de la treburile ei, şi îşi propune să se relaxeze făcând un duş. Zis şi făcut. Prosopul pe umăr şi la duş. În urma întregului ritual de pregătire pentru duş, ritual lung şi sofisticat, misterios, intrigant, şi binenţeles refuzat novicilor, profanilor, Cumnata intră sub duş pentru ceremonia cea mare. Ceremonie ce îi oferă linişte sufletească şi ‘inner peace’ şi pe deasupra o împlinire mentală incromprehensibilă. Pe scurt, după ce îşi drege vocea o dă pe cântat. Şi cântă din toţi plămânii (cred ca are vreo 5) şi din ficaţi, inimă, rinichi, stomac, neuroni, pancreas, vezică, măduva spinării… ce mai, cântă cu toată fiinţa. Trece strofa, vine refrenul, strofa a doua, refrenul şi când să ajungă la climaxul, la punctul suprem, la extazul final al notei celei mai înalte, când să atingă acest ‘paramount’ al piesei, cineva bate în uşa de la baie.

Cumnata se opreşte din cântat intrigată, dar nu neliniştită - picurii de apă o protejau de spaimă – şi întreabă în timp ce îşi limpezea părul:

“Cine-i?”

La care se aude o voce de bariton, puţin răguşită şi plictisită:

“Poştaşul.”

Cumnata în acest moment încremeneşte. La fel fac şi picurii de apă, şi spuma, şi gelul pentru duş, baia trece în atemporalitate.

“V-am adus alocaţia.” Rosteşte pe acelaşi ton plictisit poştaşul.

Cumnata mea răsuflă în sfârşit uşurată:

“Lăsaţi-o pe masă.” După care se apucă din nou de cântat.

Întâmplarea nu a avut repercursiuni grave, ci doar lasă urme adânci de mister în mintea mea. Poştaşul a bătut de 2 ori în uşa de la baie? Chiar era poştaşul? Ce cânta cumnata mea? Apa era caldă, fierbinte, sau dezmoriţită? Sau rece? Ce şampon foloseşte. Oare Poştaşul a intrat pentru că ia plăcut de vocea cumnatei? Oare o să mai revină? Şi multe alte întrebări… dacă aveţi voi ceva răspunsuri vă rog să mă ajutaţi şi pe mine.

p.S.: Mulţumesc Doamne că îi bine Cumnata mea.

3 comentarii:

Anonim spunea...

deci tu aia
da da
sora-mea
poate nu lasi comemt :-w
vai tu
cred ca numa tie ti se pot intampla de astea =))

Anonim spunea...

ioi durere...ce cumnata handicapata tzi-ai putut gasi ba...wahb-(...mi-ar fi rushine!....eee..apropo ,o fo fierbinte apa...numa cu ajutorul ei am putut ajunge la sunetele inalte:D.....hi:|.....m-am dat de gol,b-(...da' nu bagatzi voi de seama atatea:-j...macar imi putea lasa inca catziva lei in plus:-l...sami acopar pagubel de la geamuri:-l....zgarciobu'b-(

Anonim spunea...

Super tare Cumnata :)))
Sa-ti traiasca!!!
Ce ne-am face face fara cei asemenea ei in cenusiul stresului cotidian