miercuri, august 13, 2008

update legat de piesa

pe langa cele 8 personaje... dintre care 3 nu vor trebui sa vorbeasca deloc, o sa mai fie nevoie de urmatorii oameni: 2 oameni la lumini, 1 la statie, una persoana care se pricepe la machiaj si un sufleur (pentru cei care nu stiu, un sufleur este persoana care sopteste replicile pe care actorii le uita - desi sper sa nu fie nevoie de unul). deci ce sa mai... o sa se formeze o intreaga trupa de teatru.

rugati-va si pregatiti-va :>

6 comentarii:

Anonim spunea...

..amin!!!!!:d

Anonim spunea...

Teatru in Biserici...?! Bai frate, ce ati ajuns sa faceti din ceva ce se numea (si era POATE candva ) Biserica. Voua chiar nu va pasa de cele sfinte?? Sau nu mai aveti oameni cu frica de Dumnezeu care sa va invete despre sfintenie si locurile ce impun respect!? In curand o s-al jucati rolurile Creatorului, hmm?
Pacatosii nu au nevoie de un "nou limbaj" de exprimare, cum credeti voi pocaitzii. Sau n-aveti bani sa va inchiriati o sala de Teatru??

M. spunea...

domnule balint luca eu cred ca dumneavoastra confundati termenii. Biserica este un cuvant care are mai multe intelesuri unul dintre ele fiind acela la care ati facut si dumneavoastra referire - cladirea bisericii, dar din pacate cladirea nu este sfanta. Celelalte doua intelesuri fiind trupul lui Hristos, respectiv trupul credinciosului ('templele Duhului Sfant')

un alt lucru e ca nu folosim un nou limbaj... oricum nu ati citit piesa in intregime, poate nu ati citit nici prima scena, dar limbajul e comun. singura diferenta e ca pe 'pacatosii' la care faceti referinta incercam sa ii facem sa gandeasca nu doar sa le dam mura in gura. un lucru pe care il gandesti iti ramane mai pregnant in minte, nu il uiti usor.

si inca o data aveti dreptate... nu avem bani sa inchiriam sala de teatru :) daca dumneavoastra credeti ca facem un sacrilegiu nu ne-am supara daca ati putea contribui (financiar ma gandesc) la inchirierea salii de teatru :)

va multumesc pentru interventie si va mai astept :)

Anonim spunea...

1. Nu (numai) concediul m-a oprit din a va raspunde.
Dar trebuia sa invatati mai bine catechismul, conform caruia "sfant" inseamna pus de-o parte (Exclusiv!, nu compromis) pentru Dumnezeu. Daca nici la nivel de constructie pentru acte de cult(publice,deci supuse parerilor obiective) nu o faceti, inseamna ca nici in celalalt sens nu dati prea multi bani (oricum nu-i aveti, cf. ultimelor dvs. randuri).
2. Ce "scuza" biblica puteti inventa pt. "limbajul comun". Vi-i puteti inchipui pe Sfintii Apostoli si Parinti ai Bisericii organizand piese de teatru pt. mesajele Scripturii si ale Liturghiei??
Poate ca da, amintindu-mi ca aveti un sens f. larg si lumesc al termenului "sfant", cu care stim ca nu sunteti de acord. Dar EI ERAU SFINTI!
3.Dumnezeu nu mi-a dat numai bani, ci si minte pt.a stii cum si cui sa-i daruiesc...daca ma asteptati pt. ei, nu v-opriti din respirat pana ce o sa-i vedeti :)

M. spunea...

1. si de ce nu ar fi o piesa de teatru sfanta? (Adica dedicata in exclusivitate lui Dumnezeu)
2. nu am inventat nici o scuza biblica. totusi pot sa mi-l imaginez pe apostolul Pavel, pe o scena urmarit si ascultat cu cel mai mare interes de sute de oameni invatati, filosofi ai vremii, in timp ce el expunea un monolog prin care i-l prezenta pe Dumnezeu grecilor, folosind un limbaj ce le era comun lor. Apostolul Pavel nu era perfect si nu atribui un sens mai larg (lumesc cu atat mai putin) cuvantului "sfant" decat acela pe care il are.

3. imi pare bine ca aveti simtul umorului :) nu am sa ma opresc din respirat si nici nu am asteptat banii dumneavoastra, dar dupa cum vad ati prins gluma, iar daca a fost putin rautacioasa imi cer scuze.

atat timp cat mesajul este unul corect, ce il prezinta pe Dumnezeu celorlalti nu vad care e problema ca acest mesaj se transmite printr-o piesa de teatru, sau faptul ca acesta punere in scena are loc intr-o biserica, la o intalnire speciala pentru tineri, in orice caz poate ati citit sau poate nu, piesa nu va mai avea loc.

Anonim spunea...

1. pentru ca nu gasesti usor replici sfinte, actori, recuzita, si alte elemente ale unei piese. Teoretic, aveti dreptate, dar practicare sfinteniei (va spune ceva aceste cuvinte..?) e o lupta. De-o viata. Pe viata!
2.(chiar si) limbajul comun de azi este mult inferior celui de odinioara. V-ati cobora pana acolo incat l-ati folosi "doar" pt. a "transmite asa zisa evanghelie? Hai sa nu deschidem cutia Pandorei cu "forma si continut"...In plus, sfantul Pavel a rostit o homilie (sau predica cum le spun unii), cu reguli proprii, nu a avut un monolog (LOL!). Daca nu faceti diferenta, inteleg de ce veti pune in scene alte astfel de predici.
3. Umorul (ne)face bine. Eu nu v-am considerat rautacios..poate doar gata de a specula ocazii :)
4. Nu am fost contra piesei dvs., ci a locului ales pentru ea. In plus, cred ca aveti prea multe prejudecati fata de cei care nu sunt (asa de) tineri, excluzandu-i dintre spectatori. Mi-era teama ca ne veti verifica B.I. la intrare :), dar prin (doar)amanarea a piesei sunt doar 50% usurat...Doar n-o veti amana pana imbatranesc tinerii de azi ..?!
PS- va rog...sa inchidem acest subiect. Dupa cum ne va lumina Atotputernicul pe fiecare, tot asa ne va si judeca. Numai bine!